onsdag 6. oktober 2010

Einar Due in memoriam


(fotos: flutnace)

Vår kjære venn Einar Jon Bingen Due er død 63 år gammel. Han har kjempet optimistisk og tappert i ni måneder mot kreft i bukspyttkjertel med komplikasjoner.

Einar var fra Tønsberg og bodde i sitt voksne liv ved og i Oslo. Han ble siviløkonom på Heriot-Watt University, Edinburgh i 1972. Et nært vennskap med andre norske studentpar ble til Scotlandsgjengen da vi alle kom hjem til Norge etter studiene. Einar hadde først markedsføringsjobber i reklamebyråer, mobiltelefonselskap og dataprogramvarefirma. På slutten av 80-tallet importere han store seilbåter til Norge. For 12 år siden brøt han tvert med dette og startet enkeltmannsforetak som snekker og innreder. Einar hadde nemlig veldig gode praktiske ferdigheter med hammer og sag. I denne jobben fant han virkelig seg selv. Han trengte absolutt ikke markedsføre seg for å lykkes. Gode anbefalinger var viktigste reklamebudskap.

Einars interesse for god mat og vin har hans store vennekrets hatt glede av. Også reiser med venner har det blitt mange av gjennom årene. For ett år siden var Scotlandsgjengen på vingårdtur i Duorodalen. Her var Einar i sitt ess. Han fikk heldigvis også realisert turer til Sveits, Italia og Frankrike mens han var syk, med godt hjelp.

Stor omsorg, hjertelig latter og engasjert debatt med klare standpunkter til aktuelle problemstillinger i politikk og hverdagsliv var typisk. Yndligsstedet hans var hytta Synberget ved Javnin sammen med familien.

Under sykdommen fikk han med seg sønnens bryllup. Han rakk akkurat å få vite at han var blitt bestefar på nytt, siden Nina nedkom samme dag i England som Einar døde. Han registrerte beskjeden med et bredt smil, før han sovnet inn noen timer etterpå. Det er ufattelig at Einar ikke er mer. Medfølelse og tanker går til hans trofaste Inger Marie, samt Nina og Martin med familier. 

Einars minne vil leve evig i våre sinn.

EDIT: 21.10
Einar Due bisettes i Vestre Gravlund kapell 26.10 kl. 12.30 

1 kommentar:

  1. Trist. Jeg var ikke klar over dette før nå. Einar var en flott arbeidskollega og et hyggelig menneske å være sammen med. Hvil i fred. Carl Otto

    SvarSlett